top of page

Onze wijnboeren

Cantina Le Macchie van Antonio

Onze eerste wijnen komen van Cantina Le Macchie, een prachtige wijngaard in Rieti, 11 hectare groot en de twee na hoogste wijngaard in Italië boven zeeniveau. Witte klonen van Malvasia en Trebbiano en rode van Cesese, Montepulciano en Sangiovese worden traditioneel gekweekt in het Rieti-gebied. De technici van de Cantina hebben besloten om nordic wijnstokken zoals Traminer en Rhine Riesling te planten die zich perfect aanpassen aan de plaatselijke bodem-, klimatologische en omgevingskenmerken.

Lees meer over deze bijzondere wijngaard op hun eigen site: https://www.cantinalemacchie.it/?lang=en

IMG_3892_jpg 2.JPG
Blogfoto-19.jpg

Tenuta Mazzocchi van Maurizio

De landbouwtraditie van onze familie is een paar generaties geleden begonnen, waarbij gedurende meer dan een eeuw van vader op zoon de manier is doorgegeven waarop het land met alles wat daaruit voortkomt, wordt behandeld. In 1919 verlieten onze overgrootouders de smalle valleien van de omliggende bergen van Stroncone en trokken naar de bredere heuvels van Calvi dell'Umbria, waar ze de omstandigheden vonden om de boerderij uit te breiden. 

 

Door een paar kilometer te reizen, op zoek naar mooiere heuvels, kwam hij in de jaren zestig op het platteland van Narni terecht, waar we nu nog steeds zijn. Langzaam probeerden we plaats te maken voor lokale specialiteiten, door wijngaarden, olijfbomen en velden toe te voegen, waar we oude graanvariëteiten verbouwden. In 1974 hebben we de wijngaarden die nu nog bestaan ​​aangeplant met Ciliegiolo, Merlot, Malvasia en Vermentino. Daarna volgden Chardonnay (1990, 2004), andere Ciliegiolo en Merlot (1998), Cabernet (1999) en Vermentino (2006). In totaal hebben we nu 10,5 ha wijngaarden.

 

Samen hebben we met trots de Vereniging van Producenten van Ciliegiolo di Narni opgericht, met als doel de Ciliegiolo di Narni en zijn regio, die de beste ambassadeur van zijn land is, te promoten. Hij is Cavalier Mazzocchi aan wie we ons werk opdragen door met passie en liefde de gedeelde ideeën en dromen van ons land voort te zetten.

Lees meer op de eigen site: https://www.tenutamazzocchi.it/Our-story.html

Luteraia van Andrea

Luteraia ligt in Montepulciano, in het hart van Toscane. Een magische wijngaard, waar niet minder dan vijf verschillende bodems, nu eens vet, dan steenachtig, dan weer "kuiper" zwavelhoudend, dan klei en zand, leven geven aan onze natuurlijke, indigo en biodynamische wijnen. Drie generaties Paolinis hebben hier hun wortels. Grootvader Marino, mijn vader Sergio en nu ik, Andrea, zodat uit de ervaring van ieder van ons de wijnen voortkomen die ons vertegenwoordigen, Literaia, Losee', Luteraia en Lemuria. Van de grond tot de fles maken we zichtbaar wat de wijngaard ons elk jaar geeft. Door onze innovatieve "Indigo-filosofie" zorgen we ervoor dat elke Indigo-wijn een boodschap van liefde en verwondering is voor iedereen die hem proeft.

''Degenen die weten hoe ze moeten proeven, drinken geen wijn, maar genieten van de geheimen''

Lees meer over de wijngaard van Andrea op de eigen site: https://www.luteraia.com/en/about-us/

Blogfoto-20.jpg
WhatsApp Image 2023-06-06 at 21.14.59.jpeg

Onze olijfboer

Capo Farfa van Marco

Sinds 1600 cultiveert en reproduceert de familie Agamennone, eigenaren van de boerderij, de variëteit 'carboncella' van olijfbomen die in het gebied aanwezig zijn, met respect voor de biologische teelt. Bovendien identificeert de naam "CAPO FARFA" het gebied waar ons bedrijf is gevestigd en is afkomstig van de bronnen van de Farfa-rivier, waarvan het bekken onze heuvels de noordgrens markeren. Al onze EVO zijn koud gewonnen en met steenmolens. Zo blijven vitamines, enzymen, antioxidanten en kankerbestrijders behouden en hebben ze de bijzonderheid dat ze de smaak van het voedsel dat ze op smaak brengen versterken.

Lees meer op: https://www.capofarfa.it/chi-siamo/

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page