top of page

Over ons

In 2017 kwam ik, René Verlaan voor het eerst in Rieti tijdens mijn wandeling van de Franciscusroute van La Verna naar Rome. Ik verbleef slechts één nacht in Rieti als tussenstop. Die avond at ik alleen in een restaurant en begon een 'vreemde local', Rita, een gesprek met mij. Aan het eind van de avond had ik het zó naar mijn zin gehad en hadden de stad Rieti en mijn nieuwe kennissen (inmiddels vrienden) mijn interesse gewekt.

Een half jaar later nam ik mijn vrouw mee naar deze plek, ook zij raakte bevriend met deze mensen en al snel bouwden we onze eigen vriendenkring hier op. Sinds een aantal jaar verblijven we hier nu een aantal maanden per jaar waar wij werk en plezier combineren. 

Ook de rest van mijn gezin is inmiddels bekend met Rieti. Zo ook mijn schoonzoon Guiseppe Fabias. Toen mijn dochter met mijn schoonzoon en kleinzoon in Rieti kwamen leek het hun leuk om in de buurt een wijntour te gaan doen. Zo werden wij bekend met Cantina Le Macchie. 

Slechts op 10 minuten rijden van onze 'vaste' verblijfplaats in Rieti lag deze prachtige wijngaard die wij al die jaren nog niet hadden gezien en bezocht én ze hadden nog hele lekkere wijnen ook! 'Hier moeten we wat mee', zei Guiseppe. Samen met hem en de lokale wijnboer Antonio ben ik Proef Rieti gestart. 

Proef Rieti is voor ons niet 'zomaar' een webshop met wijn en delicatessen. Het is onze eigen beleving van een prachtige omgeving die wij middels wijn willen overbrengen naar Nederland. Graag laten we u Rieti proeven via deze weg. Bekijk ook zeker onze blogs om meer over de omgeving te ontdekken.

Castelfranco_edited.jpg
Guiseppeproefrieti.jpeg

Guiseppe

Importeur

Smaaktype
Zachte, liefst zoete wijnen

Favoriete wijn
So Bo Be Bi

 

Waar drink je hem bij? 
'Ik drink deze wijn overal bij, haha. Maar als je het goed wil doen, zou ik gaan voor een selectie van Italiaanse kazen na een uitgebreid Italiaans diner.'

 

Mijn favoriete gerecht- & wijncombinatie
'Ik houd van een goed stuk bavette van de BBQ, combineer dit met de Campo Dei Severi en je hebt gegarandeerd een topavond.'

René

Importeur

Smaaktype
Droge wijnen

Favoriete wijn
Conubium

 

Waar drink je hem bij? 
'Ik drink deze wijn graag 's middags bij de borrel en tijdens de Italiaanse lunches. Het is een niet te zware wijn dus perfect voor dit soort momenten!'

 

Mijn favoriete gerecht- & wijncombinatie
'Dan blijf ik toch echt bij de eerder genoemde wijn Conubium in combinatie met een échte Italiaanse, simpele en vegetarische pasta. Ik houd enorm van vlees maar in deze huidige tijd probeer ik steeds meer vegetarische recepten en dat is écht heel lekker, zeker in combinatie met deze wijn. 

Rene.jpg
  • Facebook
  • Instagram
bottom of page