top of page

Voordelige & unieke golfreis in Rieti

Als golfliefhebber kun je je hart ophalen in Italië en dus ook zéker in Rieti. In deze blog plannen wij een golfweekend in Rieti met álle tips & tricks met betrekking tot verblijf, eten, route en uiteraard alle info over het golfen.


Dag 1 (Vrijdag): Je golfweekend begint perfect als je een vroege vlucht kunt pakken en rond de middag kunt landen in Italië op Perugia of Rome. Zo heb je voldoende tijd om naar Rieti te rijden in je huurauto, te installeren en op het terras van Piazza Vittorio Emanuele II óf bij een van de tentjes naast de Ponte Romano iets te gaan drinken. Mocht het al wat later zijn, kun je zo ergens aanschuiven in het centrum voor het diner. Heerlijke restaurants nabij de hoofdstraat zijn Locanda NoveCento, Le Tre Porte of Ristorante S. Francesco Di Serilli Eros. Over enkele van deze restaurants kun je hier meer lezen: 3x Lekker eten in Rieti. Maak het niet te laat, zodat je de volgende dag voordat het te warm wordt (dit is vooral in de hoogzomermaanden het geval) kunt gaan golfen. Zorg wel dat je hebt gereserveerd voordat je uit Nederland vertrekt om zeker te zijn van een vroege starttijd én golfkar, dat is wel zo fijn op deze baan. Reserveren kan via golfclubcentroditalia@gmail.com.


Qua verblijf raden wij je de B&B La Terrazza Fiorita van onze vriendin Rita aan, een voordelig verblijf dat alles biedt dat je nodig hebt.


Dag 2 (Zaterdag): Nadat je hebt ontbeten in de woonkeuken van de B&B met een heerlijk klaargezet ontbijt, vertrek je richting de golfbaan. Binnen een kwartiertje sta je bovenaan de berg in Castelfranco op A.S.D. Golf Club "RIETI" - Center of Italy. De golfbaan met 9 holes wordt beheerd door Franco Orsini, samen met Marco de greenkeeper.
Voor 9 holes betaal je €20 per persoon, voor 2x9 holes €30. Een golfkar huur je voor €20 (9 holes) of €30 (2x9 holes).

De golfbaan is technisch vrij lastig (bekijk hier de baan: https://www.golfclubrieti.com/il-percorso-di-gioco.html), dus een leuke uitdaging voor de golfliefhebbers. Mocht je toch nog graag een lesje willen volgen is dit ook mogelijk, de (op dit moment van schrijven) 72-jarige Romelo kun je als golfleraar inhuren voor €40 per uur. Dit doen wij bijna elke keer wanneer we hier komen.


Na het golfen (of tijdens als je tussendoor wil lunchen) kun je neerstrijken in het restaurant La Papilla op de golfbaan. Een heerlijk restaurant waar ook niet-golfers graag komen rond lunchtijd. Bovendien heeft de golfbaan een (onverwarmd) zwembad, heerlijk om na het spelen in te plonzen of voor niet-golfers om te verblijven tijdens jouw spel.

Ergens in de middag, wanneer het spel is afgerond keer je terug naar de B&B om je op te frissen en even bij te komen. 's Avonds kun je heerlijk gaan eten bij één van de eerder genoemde restaurants óf (als je zin hebt om iets te rijden) bij Cava 18 voor heerlijke vleesgerechten of Neko Rieti, een gloednieuw sushirestaurant. Zelf hebben wij bij dit laatste restaurant nog nooit gegeten, ondanks dat we erge sushi liefhebbers zijn. Dat past toch niet helemaal in zo'n Italiaanse get-away ;).

Dag 3 (Zondag): Maak je er een kort of een lang weekend weg van? Dat is van belang om de verdere planning van je golfweekend te bepalen. Je zou er namelijk voor kunnen kiezen om nog een keer in Rieti te spelen, daar is de baan leuk genoeg voor.


Mocht je echter van plan zijn om maandagavond/dinsdagochtend terug te gaan naar Nederland, kun je ook nog overwegen om vandaag af te reizen naar Rome. Rome ligt op slechts één uurtje rijden van Rieti en ook in Rome ligt een enorm mooie baan, Parco di Roma (€65, 18 holes en een golfkar €30). Bovendien ben je dan alweer een stuk dichterbij het vliegveld om uiteindelijk terug te vliegen. Reserveer je een starttijd voor de maandag, dan heb je de hele zondag nog om ook iets van Rome te zien! Reserveren kan via: https://www.golfparcodiroma.it/


Dag 4 (Maandag): Zoals net al benoemd, kun je deze dag benutten om 18 holes te spelen in Rome en in de avond (of op dinsdag) terug te gaan, of als je in Rieti blijft om vandaag al terug te reizen naar Nederland.


Al eens op de golfbaan in Rieti geweest of plannen om te gaan? Laat het weten in de reacties!

37 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


  • Facebook
  • Instagram
bottom of page