top of page

3x lekker eten in Rieti

Bijgewerkt op: 19 feb. 2023

De reis zit erop, de koffers zijn uitgepakt en je bent klaar om een echte Italiaanse maaltijd te scoren. Daarvoor zit je helemaal goed in Rieti.


De stad, met bijna 50.000 inwoners, brengt een speciale sfeer met zich mee. Je vindt er gezellige authentieke straatjes, er zijn bijna geen toeristen, een Latte Macchiato kun je hier niet bestellen en de meeste restaurants zien eruit alsof ze wel aan een opknapbeurt toe zijn (voor Nederlandse begrippen). Maar je weet wat ze zeggen, als het er niet bijzonder uitziet, kun je er vaak héérlijk eten.


Maar waar ga je dan heen? Wij zetten de drie restaurants met de lekkerste Italiaanse gerechten in Rieti voor je op een rij.


1. Le Tre Porte

Wie houdt van een Italiaanse vorm van 'fine dining' zit bij Le Tre Porte helemaal goed. Het restaurant is simpel ingericht, maar het is gezellig doordat je de keuken in kunt kijken. Ook worden er lokale producten zoals olijfolie en wijn (ja, ook de wijnen uit onze shop) verkocht. Deze producten staan op stellages door het restaurant heen. Op de menukaart vind je er verfijnde gerechten van antipasti tot dolce.


Meer lezen over Le Tre Porte? Lees binnenkort meer in een aparte blog.


2. La Foresta


Dit restaurant ligt niet in het centrum, maar is met een auto goed bereikbaar. Vlakbij de wijngaarden waar onze wijnen vandaan komen vind je La Foresta, verscholen tussen de bomen. Het is een sfeervol, idyllisch restaurant dat een totaal andere sfeer met zich meebrengt dan de restaurants in het centrum. Op het menu vindt je typisch Italiaanse gerechten en desserts, maar wel met een moderne twist. Bereid je voor op een avond lang tafelen, lekker eten en gezelligheid. Nog een leuke tip: in dit restaurant worden vaak proeverijen georganiseerd van La Cantina le Macchie. Nadat je een rondleiding hebt gehad over onder andere de wijngaard, sluit je deze af bij La Foresta met een proeverij en diner. Zeker een aanrader!


Meer lezen over La Foresta? Dat kan hier.


3. S. Franscesco Di Serilli Eros

Verscholen in een zijstraatje in het centrum ligt Eros. Een heerlijk visrestaurant, ondanks dat Rieti niet aan zee ligt, dat zeker de moeite waard is. Vriendelijk personeel en door de inrichting lijkt het nét alsof je aan zee bent (als je niet naar buiten kijkt). Een luxe, maar toegankelijk restaurant waarbij je als antipasti schalen vol vis geserveerd krijgt. Daarna zit je eigenlijk al vol, maar er staat zoveel lekkers op de kaart dat je de verleiding niet kunt weerstaan om tóch ook voor een hoofdgerecht én dolce te gaan.

42 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comentarios


  • Facebook
  • Instagram
bottom of page