De succesformule voor een Italiaanse avond met vrienden of familie bestaat onder anderen natuurlijk uit een heerlijke wijn. Nou is dat niet zo'n groot probleem, want onze webshop staat er vol mee. Maar dan.. welke gerechten passen goed bij de uitgekozen wijn? En hoe maak je dit dan op een het liefst zo snel mogelijke manier waarbij het lijkt alsof je uren in de keuken hebt gestaan ;) ?
Vandaag drinken wij de Conubium bij deze heerlijke pasta met romige champignons. Dit is de perfecte wijn & spijs combinatie. De vrouw van René, Jaime, laat je dit recept zien (want René is niet zo'n ster in de keuken).
Benodigdheden (voor 2 personen):
- 250 gram verse tagliatelle - 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 250 gram kastanje champignons
- 1 citroen (van een halve citroen de schil geraspt / sap van 1 citroen)
- 125 ml slagroom
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- Bladpeterselie (garnering)
- 30 ml olijfolie
- Peper en zout
Spullen in huis? Tijd om te beginnen! Het maken van het gerecht duurt ongeveer 15 minuten.
Je kunt de video bekijken, maar het recept is onder de video ook uitgeschreven te vinden.
Bereidingswijze:
1. Breng een pan water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta volgens de verpakking
2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn
3. Doe 15ml olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Als dit aangefruit is haal het uit de pan.
4. Doe vervolgens opnieuw 15ml olijfolie in de koekenpan en bak hierin de champignons die je in plakken of grove stukken hebt gesneden mooi bruin op hoog vuur. Dit ongeveer gedurende 5 minuten op hoog vuur. Houd het goed in de gaten en hussel geregeld om.
5. Als de champignons goudbruin zijn zet het vuur lager en voeg de uien weer toe.
6. Breng die mengsel op smaak met peper en zout en voeg toe ongeveer 30 gr. Parmezaanse kaas / sap van 1 citroen / rasp van halve citroen en de room. Roer dit geheel goed door.
7. Giet de pasta af en bewaar een kopje kookvocht.
8. Voeg de pasta toe aan het champignon / room mengsel en roer goed door.
9. Laat het even op laag vuur de saus mooi binden. Is het in het begin al wat aan de dikke kan voeg dan een scheutje kookvocht van de pasta toe.
10. Verdeel de pasta over 2 borden garneer het met de fijngehakte peterselie en overgebleven parmezaanse kaas.
Buon appetito!
Comments