top of page

Recept: Limoncello tiramisu



Wil je een twist op de klassieke tiramisu en op zoek bent naar een fris dessert, dan is limoncello tiramisu precies wat je nodig hebt!. In deze blog vertellen we je stap voor stap hoe je deze lekkernij maakt.


En als kers op de taart delen we een heerlijke wijn-spijscombinatie met de Se Bo Be Bi en een Moscato D'Asti.



Portie: 6-8 personen

Bereiding: 30 minuten

Opstijven: minimaal 4 uur









Ingrediënten:

250 g mascarpone

200 ml slagroom

50 - 100 ml limoncello (hoeveelheid naar smaak)

75 g suiker

2 eieren

1 pak lange vingers

Sap van 2 citroenen (vers of uit een fles)

Geraspte citroenschil

1 eetlepel poedersuiker


Bereidingswijze

  1. Zet een schaal (20 x 30cm) klaar waarin de tiramisu opgebouwd wordt.

    Tevens 3 grote kommen

  2. Was de citroenen

  3. Raspt de schil van de 2 citroenen en houd deze in een bakje apart.

  4. Snijd de citroenen door en pers deze uit.

  5. Splits de eidooiers van het eiwitten en doe deze beide delen in aparte kommen.

  6. Voeg in de kom met eiwit de poedersuiker toe en klop dit geheel stijf.

  7. In de kom met eigeel, voeg daar de suiker bij en klop dit goed door tot het mengsel licht geel is. Voeg vervolgens de mascarpone, helft van het citroenrasp en 3 eetlepels citroensap toe en klop dit tot een glad mengsel.

  8. Klop in een 3e kom de slagroom stijf.

  9. Klop voorzichtig de slagroom door het mascarpone/ eigeelmengsel en als laatste voeg je heel voorzichtig de eiwitten toe. Houd het mengsel mooi luchtig.  

  10. Meng in een kom de limoncello en citroensap. Dit wordt het mengsel om de lange vingers in te dopen.


Opbouwen:

  1. Bedek de bodem van de platte schaal met een dun laagje mascarpone crème. Doop de lange vingers kort in het limoncellomengsel en leg een laag in de schaal. Bedek de lange vingers met een laag mascarpone crème. Herhaal dit proces totdat de schaal vol is, en eindig met een laag crème.


Afwerking:

  1. Bestrooi de bovenkant met geraspte citroenschil voor een elegante afwerking. Laat de tiramisu minimaal 4 uur opstijven in de koelkast, maar bij voorkeur een hele nacht voor de beste smaak.


Wijn & Spijs: De Perfecte Match

Een dessert zo fris en verfijnd als limoncello tiramisu vraagt om een passende wijn. We hebben twee perfecte keuzes:

  1. Se Bo Be Bi: Een mooie italiaanse passito van de Malvasia Putinata druif. Aroma’s van honing, abrikoos en perzik. Mooie balans tussen zoetheid, zachtheid en zuurgraad. Deze  dessertwijn sluit naadloos aan bij de smaken van de tiramisu.


OF


  1. Moscato D'Asti: Als je de voorkeur geeft aan een iets zoetere wijn, is Moscato D'Asti een fantastische optie. Deze mousserende dessertwijn heeft een laag alcoholpercentage en een aroma van perzik, honing en sinaasappelbloesem. De zoetheid vormt een perfecte tegenhanger van de frisse citrustonen in de tiramisu.








31 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


  • Facebook
  • Instagram

Proef Rieti & Meer
KvK: 95974482

Algemene Voorwaarden

Website ontwikkelt door Eleven Eleven Creative Branding

bottom of page